Vooraankondiging

Vooraankondiging

Een aanbesteder kan ervoor kiezen om een vooraankondiging van een opdracht te publiceren. Een vooraankondiging is een kennisgeving op TenderNed vanuit de aanbesteder dat een bepaalde aanbesteding in de (nabije) toekomst er aan zit te komen.

Beweegredenen

Bij opdrachten met een grote omvang wordt vaak gekozen voor een vooraankondiging. Op deze manieren worden bedrijven niet overvallen door de publicatie van de daadwerkelijke opdracht. Bedrijven kunnen zich vanaf de publicatie van de vooraankondiging organisatorisch voorbereiden. Wanneer een aanbesteder een vooraankondiging plaatst, dan mag ze ervoor kiezen om de procedure (in tijd) in te korten.

Na de vooraankondiging is de procedure formeel nog niet gestart. Het staat u in deze fase vrij om contact op te nemen met de aanbesteder. Mogelijk is de aanbesteder geïnteresseerd in uw kennis en kunde in relatie tot deze opdracht. Een proactieve houding van bedrijven wordt vaak gewaardeerd. Het voeren van agressieve salesgesprekken heeft in deze fase doorgaans geen zin.

Gerelateerde artikelen

Geen antwoord gevonden of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie.