KPI

KPI

Key Performance Indicators zijn helder geformuleerd doelen: indicatoren om de prestaties van je organisatie te monitoren, te analyseren en te verbeteren. KPI’s kunnen een onderdeel uitmaken van je inschrijving op een aanbesteding.

Een KPI is een hulpmiddel om de voortgang van een activiteit te meten. Doordat het KPI concreet omschreven is kunt beide partijen controleren of doelen gehaald worden. Door doelen te behalen is een aanbesteder in staat om tactische en strategische doelen te halen. Dit is de reden waarom KPI’s bij een aanbesteding een sleutelindicator kan zijn.

Doelstellingen kunnen worden geformuleerd op operationeel (korte termijn), tactisch (middellange termijn) en strategische niveau. De website Passioned.nl geeft veel tips over de Do’s and Don’ts. Een belangrijke vuistregel die genoemd wordt: gebruik per doelstelling maximaal 3 KPI’s.

Daarnaast geeft Passioned 5 tips voor het vinden van een goede KPI. Deze tips luiden:

1. De grootste ramp: lukt het niet om direct de key performance indicators in de organisatie aan te wijzen? Bedenk dan eens wat de grootste ramp is die de organisatie, divisie of afdeling kan overkomen. Vindt een dergelijke ramp nooit plaats? Bedenk dan wat de een na grootste ramp is.

2. Kijk naar de tijd: processen gaan vaak mis wanneer dingen niet op tijd af zijn en/of niet op tijd worden afgeleverd. Veel Key Performance Indicators hebben met tijd te maken, zoals doorlooptijd.

3. Negeer financiële indicatoren: hoewel key performance indicators altijd een finiciële impact hebben, zijn ze zelf nooit financieel. Dat wil zeggen: er staat geen euroteken voor. Laat bij je zoektocht naar echte Key Performance Indicators dus rustig alle financiële indicatoren buiten beschouwing.

4. Focus op tevreden klanten: het vinden van de juiste sleutelindicatoren gaat eenvoudiger door te kijken naar wat de drijvende krachten zijn achter een hoge klanttevredenheid. Waar maak je je klanten echt heel blij mee?

5. Infrastructuur: leunen de processen zwaar op bepaalde infrastructuur of vormt die infrastructuur de kern van het bedrijf? Haperingen in de infrastructuur blijken vaak bijzonder kritiek om je resultaten op peil te houden.

Indien je KPI’s belooft aan de aanbesteder, dan kunnen deze onderdeel gaan uitmaken van je contract. En aan het contract kunnen ze je natuurlijk houden!

Voor meer informatie, zie: https://www.passionned.nl/strategie/pm/kpi/

Gerelateerde artikelen

Geen antwoord gevonden of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie.