Onderdrempelige opdrachten

Onderdrempelige opdrachten

Opdrachten met een waarde onder de Europese drempelwaarden worden niet op TenderNed aangekondigd. Onder de drempel vinden er offertetrajecten plaats. De Europese drempelwaarden voor werken bedragen 5.353.000,- euro voor leveringen 214.000,-  (voor centrale overheid 139.000,-) en voor diensten 214.000,- euro (voor centrale overheid 139.000,-).

Verloop van procedure

De opdrachtgever hoeft deze procedure niet via TenderNed te doorlopen. Zij kan hier ook een ander platform voor kiezen, bijvoorbeeld Negometrix. Ook kan de procedure via e-mail plaatsvinden.

Ondernemersprofiel aanmaken

Ook voor onderdrempelige opdrachten kan het nut hebben om een bedrijfsprofiel aan te maken op TenderNed en/of Negometrix. Op basis van CPV-codes die je toevoegt aan jouw profiel kan een inkoper jouw bedrijf uitnodigen voor een enkelvoudige of meervoudige onderhandse procedure.

Vaak minder concurrentie

Bij een relatief kleine mag een aanbesteder vaak één op één gunnen. Dit wordt ook wel de enkelvoudige onderhandse procedure genoemd. Bij een meervoudige onderhandse procedure nodigt de aanbesteder vaak drie tot vijf bedrijven uit een om offerte in te dienen. Er hoeft niet een minimum aantal inschrijvers te zijn: ook wanneer er slechts één inschrijver is mag de aanbesteder gunnen.

Om een meervoudige onderhandse procedure te winnen moet je vaak de beste prijs-kwaliteitsverhouding aanbieden. Hoewel de waarde van de onderdrempelige opdrachten lager ligt, wil het niet zeggen dat het maken van een goede inschrijving minder tijd in beslag neemt.

Gerelateerde artikelen

Geen antwoord gevonden of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie.