Tevredenheidsverklaring

Tevredenheidsverklaring

Een aanbesteder verlangt van de inschrijver soms een (ondertekende) tevredenheidsverklaring van een referent. Voor een inschrijver kan deze eis lastig zijn, bijvoorbeeld omdat de projectverantwoordelijke van de opdrachtgever (de referent) een andere baan heeft gekregen. Juridisch gezien mag de aanbesteder een getekende tevredenheidsverklaring vragen.

Bij inschrijving

Er zijn aanbestedingen waarbij de aanbesteder bij indiening al een (ondertekende) referentieverklaring dient te overleggen. Dit is een stevige eis, aangezien van inschrijver wordt verlangd dat zij haar netwerk (toch enigszins) belast met een dergelijk verzoek. Je kunt in de vragenronde proberen om het moment van indiening van tevredenheidsverklaring te verplaatsen na de voorlopige gunning. Zodoende hoeft alleen de winnaar een tevredenheidsverklaring aan te leveren.

Tijdig starten

Wanneer een tevredenheidsverklaring wordt verlangd, dan is het verstandig om deze zo spoedig mogelijk te vragen. Meestal gaat er tijd overheen voordat een tevredenheidsverklaring wordt teruggestuurd. Daarnaast worden zo af en toe fouten gemaakt in de verklaring en/of ondertekening. Het niet tijdig aanleveren van een tevredenheidsverklaring kan leiden tot uitsluiting. Tijdig starten is het devies.

Gerelateerde artikelen

Geen antwoord gevonden of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie.