Presentatie

Presentatie

Bij sommige aanbestedingen is het geven van een presentatie een onderdeel van het aanbestedingstraject. In vrijwel alle gevallen heeft uw presentatie invloed op kwaliteitsscore. Soms wordt alleen de voorlopige winnaar uitgenodigd. In dat geval heeft de presentatie meer het karakter van een verificatiegesprek.

Aanbestedingszaken heeft 5 tips voor u opgesteld.

1. Bespreek intern wie de presentatie gaat geven. Blok de agenda van deze medewerker(s). Laat niet meer dan 2 personen de presentatie geven.

2. Probeer erachter te komen voor wie je presenteert. Stel hier vragen over in de vragenronde. Vaak zijn dat personen met verschillende functies (en achtergronden). Probeer in dat geval slechts af en toe de diepte in te gaan. Houd het voor iedereen (grotendeels) begrijpelijk.

3. Maak een keuze of je de hele inschrijving behandelt, of de belangrijkste onderdelen daarvan. Wanneer je de belangrijkste onderwerpen kiest, kun je waarschijnlijk beter je toegevoegde waarde naar voren laten komen op die punten.

4. Let er goed op dat je presentatie aansluit bij de reeds ingeleverde inschrijving. Een inhoudelijk afwijking zaait twijfel bij de beoordelingscommissie.

5. Zorg ervoor dat de kans op technologisch falen tot een minimum wordt beperkt. Vraag aan de verantwoordelijk inkoper of informatie (en evt. in welk bestandsformaat) vooraf aangeleverd dient te worden.

Gerelateerde artikelen

Geen antwoord gevonden of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie.