Begeleiding en advies

Aanbestedingszaken is opgericht om voor inschrijvers aanbestedingen te winnen. Met een gemiddelde kwaliteitsscore van 8,5 op de teksten en meer dan 150 gewonnen aanbestedingen, kennen wij het speelveld door en door. U plukt daar de vruchten van. De scores die onze klanten behalen op de kwaliteitsstukken zijn indrukwekkend en vaak doorslaggevend voor de winst. Dit doen wij vanuit een persoonlijke aanpak, waarbij wij graag bij u op locatie komen om de organisatie goed te leren kennen.

De beste resultaten worden behaald wanneer wij op structurele basis met elkaar samenwerken. Er ontstaat lerend vermogen en de tips en tricks worden weer mee genomen naar volgende aanbestedingen.
Na een offerteaanvraag ontvangt u (vrijblijvend) een offerte inclusief een plan van aanpak. Deze offerte is altijd maatwerk, afhankelijk van uw behoefte. De volgende werkzaamheden kunnen onderdeel uitmaken van de offerte:

Na een offerteaanvraag ontvangt u (vrijblijvend) een offerte inclusief een plan van aanpak. De volgende werkzaamheden kunnen onderdeel uitmaken van de offerte:

  • Bidstrategie (korte- en lange termijn) opstellen;
  • Kick-off en brainstormsessies;
  • Het stellen van vragen voor de nota van inlichtingen, inclusief analyse van de nota van inlichtingen;
  • Het schrijven van teksten;
  • Het reviewen van teksten;
  • Opmaak van documenten (verbeteren leesbaarheid)
  • Controle van bewijslast (referenties, UEA’s, ISO-certificeringen etc.).

Vanuit onze ervaring (inkoop en procurement) weten wij de doelstellingen van de aanbestedende dienst altijd optimaal terug te laten komen in uw inschrijving. Zo zorgen wij dat de vraag achter de vraag wordt beantwoord en de stukken aansluiten op de behoefte van de beoordelingscommissie. Indien gewenst adviseren wij ook over de prijscomponent en hoe hier slim mee om te gaan.

Ook voor complexe juridische trajecten en ondersteuning over complexe prijsformules zijn wij de aangewezen organisatie. Mede vanuit ervaring bij PIANOo (inkoopbeleid), een gevolgd Grotius aanbestedingsrecht en de leergang aanbestedingsrecht.