TenderNed

TenderNed

TenderNed is de website waarop aanbesteders alle aanbestedingsplichtige opdrachten boven de Europese drempelwaarden publiceren. U kunt de gepubliceerde opdrachten zonder account bekijken. De Europese drempelwaarde voor voor werken bedraagt 5.350.000 euro, voor leveringen 214.000 euro (voor centrale overheden 139.000) en voor diensten 214.000 euro (voor centrale overheden 139.000,-). Voor sociale en andere specifieke diensten geldt er een drempel van 750.000 euro.

Verloop van procedure

De opdrachtgever hoeft de procedure zelf niet via TenderNed te doorlopen. Zij kan hier ook een ander (online) platform voor kiezen, bijvoorbeeld Negometrix. Wanneer een opdrachtgever hiervoor kiest, dan zijn de aanbestedingsstukken zelf niet via TenderNed te raadplegen. Je moet dan een bedrijfsprofiel (bij bijvoorbeeld Negometrix) aanmaken om de stukken te kunnen zien. De inschrijving verloopt ook via ditzelfde portaal.

Ondernemersprofiel aanmaken

Het is zinvol zijn om een bedrijfsprofiel aan te maken op TenderNed en/of Negometrix. Op basis van CPV-codes die u toevoegt aan uw bedrijfsprofiel kan een inkoper uw bedrijf benaderen.

Historische gegevens bekijken

Op TenderNed zijn niet alleen alle lopende aanbestedingen te vinden, maar ook alle reeds afgeronde aanbestedingen. U kunt via de zoekfunctie van TenderNed achterhalen welke opdrachten reeds zijn aanbesteed. Ook kunt vinden welke onderneming de opdracht gewonnen heeft. Deze informatie kunt u ook achterhalen via de datasets die TenderNed periodiek publiceert (in Excel). De link is: https://www.tenderned.nl/cms/over-tenderned/aankondigingen-analyseren-en-downloaden

Zie ook : PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Geen antwoord gevonden of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie.