Tijdig aanvragen bewijsmiddelen

Tijdig aanvragen bewijsmiddelen

In de aanbestedingsstukken staat vaak beschreven welke bewijsmiddelen wanneer aangeleverd moeten worden. Let goed op de geldigheid! Wanneer bij inschrijving bewijsmiddelen ingediend behoren te worden, controleer dan of het aanbestedingsplatform hier ruimte toe biedt. Het komt regelmatig voor dat dit door de inkoper niet goed is ingesteld. In dat geval ontbreken invulvelden/uploadvelden.

GVA en verklaring belastingdienst

Het aanvragen van bewijsmiddelen kost tijd. Het kan tot 8 weken duren voordat het gedragsverklaring aanbesteding binnen is. De ‘verklaring betalingsgedrag nakoming fiscale verplichtingen’ heeft een aanvraagtermijn van 10 werkdagen (=2 werkweken).

ISO

Het behalen van een ISO-certificering gaat al helemaal niet over één dag ijs. Voor de meeste ISO normen, zoals ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001 en de nieuwe ISO 45001, wordt een bewijsperiode gevraagd van minimaal 3 maanden. Concreet houdt dit in dat een bedrijf drie maanden de werking van het managementsysteem moet kunnen aantonen. Vervolgens ontvangt het bedrijf pas het ISO-certificaat. Mogelijk volstaat een rapport van een externe auditbureau ook als bewijs dat uw managementsysteem een vergelijkbaar niveau haalt. Hierover dient u zeker vragen te stellen in de Nota van Inlichtingen

Kortom, start tijdig met uw aanvraag. Op de volgende webpagina’s kunt u het GVA en de verklaring belastingdienst aanvragen.

GVA: https://www.justis.nl/producten/gva/gva-aanvragen

Verklaring belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/programmas_en_formulieren/verklaring_betalingsgedrag_nakoming_fiscale_verplichtingen

Gerelateerde artikelen

Geen antwoord gevonden of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie.