Dataset TenderNed

Dataset TenderNed

Twee keer per jaar publiceert TenderNed een dataset van alle Europese aankondigde en gegunde opdrachten. Deze dataset kunt u gebruiken voor analyses. Zo kunt u achterhalen welke opdrachten er zijn aanbesteed en wie er heeft gewonnen. Je kunt deze informatie ook downloaden in XML-formaat, via een zogenaamde API.

Maak een analyse van aankondigingen

In de TenderNed dataset zitten alle aankondigingen die zijn gepubliceerd in het voorgaande half jaar. Hiermee kunt je analyses maken. Bijvoorbeeld van het aantal aanbestedingen per aanbestedende dienst, welk soort procedure het meest gebruikt wordt, of aan welke ondernemingen een opdracht is gegund. Je vindt de datasets onder aan deze pagina.

Alle soorten aankondigingen

In het overzicht zitten allerlei soorten aankondigen. Dit zijn onder meer aankondigingen van marktconsultaties, vooraankondigingen, aankondigingen van een opdracht, rectificaties, en aankondigingen van een gegunde opdracht – inclusief vroegtijdige beëindigingen en wijzigingen in de opdracht.

Download actuele aankondigingen in XML-formaat

Je kunt actuele aankondigingen downloaden in XML-formaat via een API (Application Programming Interface). Een API is een koppeling waarmee computersystemen met elkaar kunnen communiceren. Als je de TenderNed API wilt gebruiken, dan heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze kunt je aanvragen via functioneelbeheer@tenderned.nl.

De datasets zijn te downloaden via: https://www.tenderned.nl/cms/over-tenderned/aankondigingen-analyseren-en-downloaden

Gerelateerde artikelen

Geen antwoord gevonden of wilt u meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie.